Op rancuneuze gronden (boek)

10.00

Het maatschappelijk onbehagen onder de loep genomen

Beschrijving

Pim Fortuyn benoemde jaren geleden het onbehagen dat leeft onder de Nederlandse bevolking. Hij sprak van de ‘puinhopen van Paars’ en een ‘verweesde samenleving’, benoemde het onbehagen en wist een grote groep kiezers aan zich te binden. Eerder had niemand dit als zodanig waargenomen, maar sindsdien wordt het bestaan van dit onbehagen algemeen erkend. In deze bundel wordt het fenomeen van verschillende kanten onder de loep genomen.

Sindsdien heeft het onbehagen ons niet meer verlaten en wordt het aan alle kanten onder de loep genomen. In deze bundel doen we dat onder de noemer van rancune, een begrip dat in de laatste jaren een comeback heeft gemaakt om het maatschappelijke onbehagen te duiden. Het blijkt echter nog lastig om vast te stellen of er inderdaad rancuneuze gevoelens onder de bevolking leven, zoals de bijdrage van Paul Dekker in dit boek laat zien.

Onbehagen en rancune vertalen zich onder meer in een groot wantrouwen tegen instituties die onze samenleving dragen, zoals de rechtsstaat en de rechterlijke macht, waaraan dit boek in het bijzonder is gewijd. Beide instituties zijn in de afgelopen jaren hevig onder vuur komen te liggen. De bijdragen hierover monden uit in een hartstochtelijk pleidooi om vanuit institutionele waarden en basale principes de waarde van deze instituties te verdedigen en terug te vechten tegen de ‘onredelijke rancune’.

Met bijdragen van: Paul Dekker, Jonathan Soeharno, Theo Boer, Gerrit de Kruijf en Frank Vosman

Redactie: Rien Rouw, Pieter Vos en Johan Roeland

ISBN: 9789058816795
Bindwijze: Paperback
Pagina’s: 64
Prijs: € 10,-

Dit boek is alleen te verkrijgen bij ForumC.

Extra informatie

Gewicht 0.500 kg
Categorie

Handboek

USP

Een écht ForumC boek

Tijdsduur

64 pagina's

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Op rancuneuze gronden (boek)” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ga naar de bovenkant