Voordelen

1,5 uur
IFES Jaarthema

0.00

Vijf Bijbelstudies bij het IFES jaarthema aan de hand van 1 Petrus.

Bijbelstudies ‘Fruitful Minority’

0.00

Wat hebben LHBTI’ers, migranten, proppers, cricketfans en christenen gemeen?

Misschien niet veel, behalve dat het allemaal minderheden zijn. Voor al deze groepen spelen vragen als: hoe blijf ik trouw aan mijn manier van leven als de meerderheid het heel anders doet? Hoe ga ik om met onbegrip? En welke kansen zijn er om mijn enthousiasme voor deze manier van leven over te dragen? Enz.

Hoe wezenlijker het minderheidskenmerk is voor je identiteit, hoe belangrijker zulke vragen zijn. Voor LHBTI’ers en migranten spelen ze waarschijnlijk meer dan voor proppers en cricketfans.

Voor christenen zijn zulke vragen heel belangrijk. Christen-zijn is zó bepalend voor je identiteit dat het wel een “nieuwe geboorte” wordt genoemd. En christenen hebben vanaf het begin van de christelijke beweging een heel eigen manier gehad om het minderheid-zijn in te vullen.

In de eerste eeuw van onze jaartelling schrijft de apostel Petrus een brief aan een groep gelovigen die hij “vreemdelingen” noemt. Dóór hun geloof zijn ze “vreemdelingen” geworden. En dat ziet hij niet als een probleem, maar als een opdracht en kans. Wat het voor hun leven betekent, dáárover gaat deze serie Bijbelstudies over de brief 1 Petrus.

Deze Bijbelstudies horen bij het jaarthema van IFES, ‘Fruitful Minority’.

Voordelen

1,5 uur
IFES Jaarthema

0.00

A W
A W
4/5

“Met deze cursus wil ik graag doorgroeien en dat ik mag gaan staan voor wie ik ben!”

1 jaar geleden

Wat is Eurekaa.nl?

Op deze website brengen we al IFES’ expertise, kennis en vaardigheden bij elkaar. We bieden voor iedereen wel iets. Dus of je nu Christen bent of niet en of je nu student bent of juist net aan het werk, er zal ook voor jou iets te vinden zijn! Misschien is dat dit product, misschien iets anders. Laat je verrassen!

Reviews

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Bijbelstudies ‘Fruitful Minority’” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ga naar de bovenkant