Beschrijving

Meint Smit (1951) werkte een groot deel van zijn carrière als hoogleraar aan de TU Eindhoven. Hij speelde een belangrijke rol om Nederland internationaal op de kaart te zetten op het gebied van de optische integratietechnologie. Na zijn emeritaat kreeg hij meer tijd om zijn ideeën over wetenschap, geloof en samenleving op papier te zetten. Zijn nieuwe boek Geloof in de toekomst ligt inmiddels op de plank. “Ik wil jongeren die worstelen met hun geloof laten zien dat geloof en moderne wetenschap juist goed met elkaar samengaan.” Hieraan is een cursus verbonden.

Daarnaast geeft Meint Smit gastcolleges op scholen, universiteiten en studentenverenigingen over het onderwerp: “moderne techniek, zegen of vloek?” over de relatie tussen de moderne techniek en het christelijk geloof.

 

Kosten: de sprekersvergoeding bedraagt minimaal 50 euro per dagdeel voor niet-commerciële instellingen, excl. reiskosten à 29 ct/km.

Boeken: wil je deze spreker uitnodigen of wil je advies voor een spreker bij een grote vraag? Neem contact op via info@forumc.nl.